Haradinaj smenio Vesnu Mikić zbog njenog stava o bombardovanju

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je Vesnu Mikić sa mesta zamenika ministra pravde, navodeći da u kosovskoj vladi i kosovskim institucijama “nema mesta za pojedince, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji mogu da omalovažavaju zajedničke evroatlantske vrednosti”.

Vesna Mikić je na svom privatnom “Fejsbuk” nalogu, povodom 20 godina od NATO bombardovanja SR Jugoslavije, napisala “da je nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen namerno planirani genocid od strane NATO alijanse”.

“U Vladi i institucijama Republike Kosovo nema mesta za pojedince, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji vređaju zajedničke evroatlantske vrednosti. Naročito kada je država Kosovo stvorena upravo na osnovu ovih vrednosti. Izjava zamenika ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, da je NATO bombardovanje bilo genocid nad srpskom državom i narodom, neprihvatljiva je i poklapa se sa govorom mržnje, sankcionisana Ustavom i zakonom. Stoga sam danas sa dužnosti otpustio zamenicu ministra Mikićevu”, napisao je Haradinaj na svom “Fejsbuk” nalogu i objavio fotografiju odluke.

Mikićeva je na mesto zamenika ministra pravde u kosovskoj vladi imenovana na predlog Srpske liste.

 

Izvor: RTS

Comments