Popović: Izgradnja zgrada u Donjoj Gušterici po planu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na izgradnji tri stambena objekta u Donjoj Gušterici, koji se grade za socijalno ugrožene i mlade bračne parove.

U tri stambena objekta ukupne površine 780 kvadrata, sredstvima Opštine Gračanice, biće izgrađeno 12 stanova. Prema rečima predsednika Popovića, lokalna samouprava i u 2019. godini nastavlja sa velikim investicijama, koje za cilj imaju poboljšanje života građana.

„Opština Gračanica konstantno vodi računa o socijalno ugroženim porodicama i svima kojima je potrebna pomoć. U pitanju je projekat koji smo zapčeli prošle godine, izgradnja 12 stanova u Donjoj Gušterici. Ovde smo da vidimo kako napreduju radovi i izvođač radova, ali i predstavnici opštinskog odeljenja za urbanizam su me obavestili da će zgrade biti završene za dva i po meseca, odnosno do kraja leta useljive“, kazao je Popović.

Projekat je usmeren na zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica i mladih bračnih parova, kroz izgradnju stanova. Zgrade se grade na opštinskoj parceli i predviđeno je da svaka stambena jedinica ima i svoje dvorište. U sklopu projekta biće izgrađeno i dečije igralište, prostor ispred i oko zgrada biće parterno uređen, biće izgrađene pešačke staze i asfaltiran pristupni put, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još