O`Konel: Korupcija i nepotizam najveći problemi Prištine

Britanski ambasador u Prištini Ruri O`Konel ponovio je danas da su korupcija i nepotizam dva najozbiljnija problema sa kojima se suočava Kosovo.

Britanski diplomata je na konferenciji o projektu britanske ambasade za zapošljavanje na visokim rukovodećim pozicijama u privremenim prištinskim institucijama istakao da realizacija ovog pojekta nazaduje zbog velikog uticaja politike.

Ocenio je da je neuspeh ovog projekta, neuspeh Kosova, prenela je prištinska Koha.

“Uspeh ovog projekta je uspeh Kosova, ali njegov neuspeh je neuspeh Kosova. Ni kao ambasada ni kao partneri ne donosimo odluke, odluke donose kosovski zvaničnici. Nažalost, ove godine imamo imenovanje nekvalifikovanih osoba na pojedina radna mesta. Kosovska agencija za verifikaciju imovine je takav primer”, rekao je O’Konel.

Ocenivši da takav pristup uništava institucije, britanski ambasador je rekao da njegova zemlja ne odustaje od Kosova jer, kako je kazao, veruje da građani očekuju rezultate.

Pre više od godinu i po dana, predstavnici privremenihh prištinskih institucija i britanska ambasada u Prištini potpisali su memorandum o razumevanju u vezi sa zapošljavanjem na višim rukovodećim pozicijama u prištinskim institucijama.

Izvor: Tanjug

Comments