Prištinska platforma zakomplikovala poslovanje “Trepče”

U kosovskoj platformi piše da je celokupna “Trepča” pripada prištinskim vlastima. Jovan Dimkić, generalni direktor “Trepča Sever” rekao je  da su takve aktivnosti potpuno bespravne i neprihvatljive. U svakodnevnoj smo vezi sa ovlašćenim predstavnicima Vlade Srbije i državnim vrhom, istakao je Dimkić.

Jovan Dimkić, rekao je gostujući u Dnevniku “RTS”-a, da je želja Prištine dugi niz godina da usvajanjem seta dokumenta, zakona u kosovskoj skupštini stvori pravni okvir za promenu vlasničke strukture.

“Normalno, poznat je odgovor naše vlade i menadžmenta Trepče i zaposolenih i građanstva, pre svega na severu Kosova i Metohije, gde smo takve aktivnosti ocenili kao potpuno bespravne i koje su neprihvatljive za nas”, istakao je Dimkić.

Kaže da je komunikacija između menadžmenta “Trepče” i i tzv. kosovsakih institucija na niskom nivou i da ne zna o čemu se zapravo radi, govoreći o upalti Prištine za “Trepču”.

“Mogu da pretpostavim da je to uplata na novootvoreni žiro račun, novoregistrovane kompanije  izvan kojih smo pravnih okvira. To je pokušaj sa političkom pozadinom gde kosovska vlada želi da pokaže da navodno brine i da hoće da podrži Trepču”, kaže Dimkić.

Ističe da su u petak bili suočeni sa pokušajem blokade otpreme proizvoda i evidentno je da ulazimo u novu fazu sukoba.

“Očekujemo u budućem periodu niz problema koje će nam praviti prištinska administracija”, rekao je Dimkić.

Istakao je da su svakodnevnoj vezi sa ovlašćenim predstavnicima Vlade Srbije i državnim vrhom i pitanje možemo da rešimo samo u saradnji sa našim državnim organima.

“Sa naše strane pokušaćemo da pronađemo razumne sagovornike u Prištini kako bi rešili konkretna pitanja na terenu. Imamo negativna iskustva sa svim tim i sličnim situacijama u proteklom periodu. Nadam se da ćemo makar posle pokušaja da nađemo rešenje imati mnogo jasniju  situaciju”, zaključio je Dimkić.

 

Izvor: RTS

Comments