• Početna>
  • Vesti>

Popović: Tzv.Vojska Kosova nova pretnja bezbednosti Srba

Progon Srba i rušenje hramova Srpske pravoslavne Crkve na Kosovu 2004. godine direktna su posledica NATO bombardovanja i plana albanskih terorista, podržanih od pojedinih zapadnih zemalja, da se Kosovo etnički očisti od Srba i da se rušenjem naših crkava zatre trag o vekovnom postojanju Srba na ovoj teritoriji, izjavio je danas Nenad Popović, ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije (SNP).

Prema njegovim rečima, planove Albanaca i njihovih zapadnih partnera pokvarilo je donošenje Ustava Republike Srbije 2006. godine i kontinuirana podrška koju je Rusija pružala Srbiji u odbrani njenog suvereniteta i zaštiti Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti UN.

“Kako nam se nikada ne bi ponovio pogrom iz 2004, Srbija mora da pokaže još veću odlučnost u odbrani svog Ustava i Rezolucije 1244, i da na svakom mestu u svetu, dosledno i uporno ruši lažnu državnost te tvorevine koju na srpskoj teritoriji pokušavaju da naprave albanski teroristi”, kaže Popović.

On je dodao da NATO “i danas ćuti i odobrava stvaranje nekakve lažne vojske Kosova, sastavljene od terorista, sa namerom da ponovi zločine od pre 15 godina”.

“Zbog toga Srbija mora da još više ojača svoju Vojsku, saradnjom sa Rusijom i drugim prijateljskim zemljama. Samo će naša jaka Vojska, odlučnost države i čvrstina u odbrani našeg prava na Kosovo na osnovu Ustava i međunarodnog prava, odvratiti svaki pokušaj novog nasilja. Na svaku novu pretnju našem narodu, poruka Srbije mora biti da će zaštiti Srbe svim sredstvima i da u to niko ne sumnja”, istakao je Popović.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još