• Početna>
  • Vesti>

Saopštenje JP Mreža Most povodom upada demonstranata u RTS

JP Mreža Most najoštrije osuđuje divljački upad Boška Obradovića i njegovih pristalica u zgradu RTS-a. Radnici Tv Most, Radio Kosovske Mitrovice, RTV Puls i RTV Gračanica smatraju nedopustivim zastrašivanje, pretnje i napade na novinare i uništavanje imovine Javnog Servisa, a sve u ime demokratije.

“Svako ima pravo da bude nezadovoljan uređivačkom politikom bilo kog medija, ali ne i da necivilizacijski i brutalno ugrožava pravo na rad novinara i drugih medijskih radnika, kao i njihovu bezbednost.

Dajemo punu podršku kolegama sa RTS-a, solidarišemo se sa njima i tražimo od nadležnih organa da preduzmu sve neophodne mere kako bi se zaštitili medijski radnici, nasilnici sankcionisali, a RTS-u i drugim medijima omogućilo normalno funkcionisanje.

Ne želimo da se pitamo hoće li i kakve korake prema medijima čije im se izveštavanje eventualno ne bude dopalo, preduzeti Obradović i njemu slični nasilnici i huligani. Očekujemo takođe najhitnija i najoštrija reagovanja strukovnih i novinarskih udruženja” navodi se u saopštenju MrežeMost.

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona”, predvođeni liderima opozicije, upali su u zgradu Radio-televizije Srbije zahtevajući uživo uključenje u program. Nakon višesatnih pregovora, oni su, uz insistiranje Žandarmerije, napustili zgradu RTS-a. Ministar policije Nebojša Stefanović poručuje da će svi koji su izvršili upad odgovarati pred zakonom. Protesti i u drugim gradovima Srbije.

Comments

Pročitaj još