• Početna>
  • Vesti>

Spirić: U ovoj godini realizovaćemo brojne infrastrukturne projekte koji će poboljšati život građana

Gostujući u emisiji “TV Most”, predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, najavio je da će se u narednom periodu u ovoj opštini realizovati brojni infrastrukturni projekti koji će umnogome poboljšati  život građana, a sve uz pomoć i podršku Vlade Republike Srbije.

“U ovoj godini zidaćemo šest novih stambenih jedinica i to je pokazatelj da je država odlučna da sa manje para gradi više nego prethodnici u ranijim godinama iako su imali više novca”, rekao je Spirić. On je dodao da su stanovi namenjeni mladim bračnim parovima i socijalno ugroženima sa teritorije Kosovska Mitrovica.

Spirić podseća da je to moguće zhvaljujući odgovornoj politici koju prema Kosovu i Metohiji vode predsednik Srbije  Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije Marko Đurić.

“U narednih 4 meseca imaćemo 72 stambene jedinice i to pokazuje da je politika ozbiljna i odgovorna i da “odavde nema nazad”, rekao je on i dodao će za nekoliko dana početi izgradnja aneksa od 480 kvadrata za obdanište u ulici Čika Jovinoj .

Prema njegovim rečima uskoro će početi  i izgradnja gerantološkog centra od 4000 kvadrata gde će biti angažovano 75 lica i biće to uglavnom geranto domaćice a korisnici če biti i Srbi koji se nalaze u Štimlju.

On je dodao da je objekat koji je za tu namenu izgrađen na lokalitetu izmđu Grabovca i Srbovca “promašena investicija a sredstva koja su uložena su bačena i oprana”.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još