I Britanac tražio ukidanje takse

Britanski zvaničnik Ričard Mur razgovarao u Prištini s predstavnicima prištinskog tima za dijalog.

Kopredsedavajući tog tima Fatmir Ljimaj nakon razgovara je rekao da su teme bile dijalog i ukidanje nametnute takse uvećane na 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

Kako je prenela RTK 2, Ljimaj je potvrdio i da je i Mur, kao i svi njegovi prethodnici iz SAD i Nemačke, tražio da takse budu suspendovane.

Rekao je da su u razgovoru članovi tima Mura pokušali da ubede da uslovljavanje dijaloga sa ukidanjem takse nije dobra. “Stav svih prijatelja je da se pronađe put da se da mogućnost dijalogu, i to nam stalno govore i u Prištini i u Briselu”, rekao je Ljimaj.

Sa Murom su, dodao je, razgovarali i o platformi koju je nedavno usvojena u kosovskom parlamentu, te da su za to, kako je rekao, dobili punu podršku.

“Upoznali smo ga sa nekim temama koje u prošlosti nisu bile dovoljno razmatrane za sporazum sa Srbijom. Dobili smo punu podršku od predstavnika britanske vlade. Velika Britanija podstiče i podržava napore za dijalog i učešće Kosova u razgovorima kako bi se postigao sporazum”, rekao je Ljimaj.

Govoreći o nedavnom boravku u Briselu, Ljimaj je rekao da je to bio jedan od redovnih sastanaka, te da će ta praksa biti nastavljena i ubuduće.

Comments