Veselji: Nema razvoja Kosova bez SAD i EU

Predsednik kosovske Skupštine i DPK, koja je okosnica vladajuće koalicije na Kosovu, Kadri Veselji kazao je da neće da bude deo vlasti koja kvari odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom i da će delovati u trenutku kada primeti da mogu biti narušeni odnosi sa SAD i EU.

Veselji je za “Pista News” govorio o dijalogu između Kosova i Srbije, koji je trenutno blokiran zbog uvođenja takse i odbijanja kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da sasluša zahtev SAD-a za njeno suspendovanje.

“Moj stav će biti onaj o kome govorim javno –  stav SAD-a, i zapadnih partnera će biti i moj stav. Neću sedeti u vladi koja kvari ove odnose. Ovaj odnos nema veze sa samo nekoliko država. Radi se o budućnosti ove zemlje, ove nacije. Ne mogu da zamislim razvoj Kosova, perspektivu Kosova, kosovsku vojsku, bez odnosa sa SAD i EU”, rekao je Veselji.

Lider DPK-a dodao je i da će delovati u trenutku kada vidi da se mogu oštetiti odnosi sa SAD.

“Kada je u interesu Kosova, doneću odluku. Kao što sam juče donosio odluke, doneću odluku i danas. Odluka će biti ono što će biti interes našeg naroda, građana naše zemlje, naše države. Nikada neću činiti usluge Srbiji, ali stav Kosova, u trenutku kada vidim da bi to moglo da utiče na naše partnere kao što su SAD i zapadni partneri, ja ću delovati”, kazao je Veselji.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK / Pista News

Comments

Pročitaj još