• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Nije vreme za konačni odgovor na prištinsku platformu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da još nije vreme za konačan odgovor Beograda na platformu Prištine o dijalogu, budući da se o tome nisu oglasili važni međunarodni faktori, posebno Brisel.

Ana Brnabić je rekla novinarima da Brisel još nije rekao ništa o trenutnoj situaiciji i daljem zaoštravanju od strane Prištine.

“Nije korektno da se Brisel ne oglašava povodom platforme, jer je to dokument koji kaže da nikakvi dalji dijalog nije moguć. Budući da je Brisel taj pod čijim okvirom treba da funkcioniše dijalog i garant Briselskog sporazuma. Očekujem reakciju Brisela”, istakla je Brbanić.

Zato, kaže, misli da nije trenutak da Beograd iznese konačan stav.

Kaže da platforma ne samo da stavlja tačku na bilo koju vrstu dijaloga i mogućnost postizanja kompromisa, već da stavlja i Briselski sporazum ad akta.

“EU je garant i potpisnica Briselskog sporazuma, mislim da je fer da čujemo od njih šta će da kažu na to što je Priština zvanično rekla da nije za kompromis, da nema mogućnosti za dijalog i da odustaje od Briseskog sporazuma i da ništa neće implementirati”, rekla je Brnabić.

Upitana da li zna o čemu je predsednik Aleksandar Vučić juče razgovarao sa savetnicima nemačke kancelarke Angele Merkel, Brnabić je rekla da zna, ali da će prepustiti predsedniku da o tome govori.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još