• Početna>
  • Vesti>

Đurić:Nema nikakvog opravdanja za udar Prištine na slobodu kretanja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osuio ” anticivilizacijski, gnusan i svakoga prezira vredan postupak Prištine, koja je mladim košarkašima Sloge iz Kraljeva zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju”.

“Nema nikakvog opravdanja za ovakav udar Prištine na slobodu kretanja, koja sada zabranjuje i da se mladi bave sportom i slobodno putuju” naveo je Đurić.

Kontinuirano anticivilizacijsko divljanje Prištine prethodnih nekoliko nedelja i meseci doživljava svoju kulminaciju i pozivam međunarodnu zajednicu da reaguje, ne više samo na kršenje sporazuma i obaveza koje privremene institucije samouprave u Prištini imaju, već zato što ovakvo iživljavanje više nema veze sa zdravim razumom.

Takođe, upozoravam odgovorne u prištinskim institucijama na krivičnu odgovornost zbog ovakvog ponašanja i posledice koje u budućnosti mogu da snose. Ispitaćemo ko je, po imenu i prezimenu, odgovoran za ovakvo ponašanje prema sportistima i deci, a posledice bi mogle da uslede i izvan granica Srbije, ističe irektor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 

Srpska lista :Najnoviji primer osionosti prištinskih vlasti

U drugom saopštenju koje je dostavila medijima srpska takođe se najoštrije osuđuje yabrana ulaska sportistima na prostor Kosova i Metohije

“Opšte poznata je činjenica da se sportski događaji nisu zabranjivali ni za vreme direktnih sukoba, pa su se za vreme njihovog održavanja prekidala i neprijateljstva, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Nažalost, to ne važi za prištinske privremene institucije, koje su još jednom pokazale da im je cilj da Srbima ukinu sva ljudska prava i getoiziraju ih.

Albanci, kojima su puna usta prava na slobodu kretanja, pokazali su na delu koliko poštuju to pravo kada su Srbi u pitanju, i sporazum koji su potpisali u Briselu.

Pozivamo međunarodnu zajednicu da konkretno reaguje na kršenje svih sporazuma i bezmerno ludilo Prištine.

Srpska lista najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje, ali i zahtevamo od našeg državnog rukovodstva da o ovom događaju obavesti međunarodne predstavnike, ali i najozbiljnije razmisli da počne da primenjuje recipročne mere.

Izvor: TV Most, saopštenje

Comments

Pročitaj još