• Početna>
  • Vesti>

Vučić Prištini: Džabe ste krečili, nećete gledati taj film

Dragi naši albanski prijatelji, džabe ste krečili, nema ništa od tog posla, poručio je predsednik Aleksandar Vučić vlastima u Prištini povodom platforme koju su doneli i dodao da dijalog može da se nastavi, ali na temelju neke “pametnije platforme”.

“Od razgovora nikada nismo bežali, ali da nas ucenjujete i pravite budalama – taj film nećete gledati”, naglasio je Aleksandar Vučić u obraćanju građanima Smedereva nakon obilaska Podunavskog okruga.

Predsednik je naveo da je kosovski ministar Bedžet Pacoli rekao “sledeće nedelje bismo mogli da ukinemo takse, ali da sednu pregovarački timovi”.

“Da nastavimo, valjda pod uslovima njihove platforme, priznamo da je sve njihovo, da je Kosovo nezavisna država u kojoj treba da se formira specijalni sud pred kojem bi odgovarali Srbi za ratne zločine, silovanje Albanki, da se formira posebna komisija koja će da kaže koliku ratnu odštetu treba da platimo”, dodao je Vučić.

Ukazao je da su naređali 10 stvari koje Srbija treba da radi.

Podsetio je da nisu ispunili ni svoju jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma – formiranje Zajednice srpskih opština, a potom su uveli takse od 100 odsto na srpsku robu, što je kršenje CEFTA sporazuma i SSP, “jer imaju zaštitu velikih zapadnih sila”.

Smislili su sada, kako je naveo Vučić, novi trik i doneli platformu u kojoj stoji da Srbija mora da uradi sve što oni hoće, a mi da budemo zadovoljni time što bi nam oprostili sve što im ranije nismo ispunili.

“Nemojte da brinete ljudi. Juče sam iskoristio jednu srpsku reč u koju je stao sav srpski gnev, a danas im poručujem: ‘Džabe ste krečili, nećete gledati taj film'”, naglasio je Vučić.

Srbima na Kosovu i Metohiji je poručio da je Srbija uz njih.

“Srbija nije više slaba kao što je bila 2004. kada su vršili pogrom nad vama, kao 2008. kada su proglašavali nezavisnost, nije očajna i slaba kada smo mi tražili katastrofalnu predsudu Međunarodnog suda prave, ne ponanša se osiono i bahato, ali je dovoljno jaka da zaštiti svako naše dete i svakog našeg čoveka i to svi u međunarodnoj zajednici i na KiM treba da imaju u vidu”, naglasio je Vučić.

Rekao je da je blaga reč ako bi opisao političare u Prištini neodgovornima.

Oni su, prema njegovim rečima, nama pokušali da kažu kako su oni ti koji o svemu odlučuju, a da se Srbija i naš narod ništa ne pita.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još