• Početna>
  • Vesti>

Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Špenda Ahmetija nakon krivične prijave Samoopredeljenja

Kosovsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv gradonačelnika Prištine i kopredsedavajućeg pregovaračkog tima za dijalog sa Srbijom Špenda Ahmetija,  nakon krivične prijave pokreta Samoopredeljenje. Ovaj opozicioni pokret optužio je Ahmetija da je zloupotrebio 530000 evra u nezakonitom tenderu za snabdevanje mlekom za opštinu Priština, prenosi Gazeta Express.

Nakon što su krajem decembra već jednom prijavili Ahmetija policiji zbog zloupotrebe službenog položaja i dodeljivanja 60.000 evra bordu festivala čiji je član sam Ahmeti, Samoopredeljenje je 9. januara Osnovnom sudu u Prištini predalo i krivičnu prijavu protiv svog bivšeg partijskog kolege povodom „spornog tendera za mleko“.

U krivičnoj prijavi predatoj Tužilaštvu, Samoopredeljenje optužuje Ahmetija da je zloupotrebio 530.000 evra u nezakonitom tenderu za snabdevanje mlekom za opštinu Priština.

„Prošle godine, tender za mleko je dobila kompanija Devoli, a vrednost ugovora je bila 200.000 evra. Ove godine, pod istim uslovima i za istu dužinu ugovora, pobednik je kompanija ABRAZEN, a vrednost ugovora je 733.000 evra. Tako je zloupotrebljeno 500.000 evra“, izjavio je tada Valjdrin Ahmeti (Valdrin Ahmeti) za Insajderi.

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti 12. februara ove godine uzvratio je istom merom i podneo tužbu protiv Samoopredeljenja zbog, kako je naveo „višestrukih kleveta, a posebno zbog mleka“.

„Ovu tužbu sam podneo zato što su se oglasili oni koji predstavljaju sami sebe kao sudije, iako su sve vreme bili deo snabdevanja mlekom“, poručio je tada Ahemti, i pozvao lidera Samoopredeljenja, Aljbina Kurtija, na javnu raspravu o „bilo kojoj temi“.

 

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još