Završen sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić završena je oko 9.30.

Sastanku su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, šef BIA Bratislav Gašić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba, general-potpukovnik Milan Mojsilović, kao i direktor Policije Vladimir Rebić i drugi.

Predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na KiM Simo Spasić, nadomak Predsedništva, transparentom pozvao je srpske vlasti na zaustavljanje dijaloga s “vođama OVK”.

Kosovski parlament je Platformu usvojio uz poruku premijera Ramuša Haradinaja da su “granice Kosova nedodorljive”, odnosno da to znači “očuvanje Kosova od 17. februara 2008.”, kada je, inače, Priština jednostrano proglasila tzv. nezavisno Kosovo.

Za Beograd je taj dokument, još od momenta kada se pojavila njegova prva verzija u javnosti, bila znak da Priština zapravo neće kompromis, neće dijalog, neće nikakav dogovor osim pukog priznanja i to u granicama koje je sama odredila na teritoriji Republike Srbije.

Predsednik Vučić je nedavno, na Minhenskom forumu, rekao da je ono što su kosovski Albanci dostavili skupštini kao platformu za nastavak dijaloga sa Beogradom zapravo – platforma protiv dijaloga.

Prethodna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održana je krajem novembra prošle godine, kada je Priština uvela 100 odsto uvećane takse na srpsku robu.

 

Izvor B92

Comments

Pročitaj još