• Početna>
  • Vesti>

Održan treći protest “1 od 5 miliona” u Kosovskoj Mitrovici

Treći protest  „Jedan od pet miliona“ kome je prisustvovalo  četrdesetak okupljenih, održan je  u Severnoj Mitrovici.

Okupljeni su od spomenika Knezu Lazaru prošli šetalištem , gde su se ispred  prodavnice “Kraš”obratili  Marko Jakšić, iz Narodnog pokreta „Otadžbina“ članice Saveza za Srbiju,  i Marko Jakšić, bivši odbornik Opštine Severna Mitrovica , jedan od organizatora protesta.

Marko Jakšić iz narodnog pokreta “Otadžbina” je rekao da  rešenje statusa Kosova mora da bude u skladu sa Rezoucijom 12 44 i Ustavom Republike Srbije ,  i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poništi  briselski sporazum i da „nema pravo da razgraničava Kosovo“.

„Kosovo je celo naše, sve tapije govore , i nećemo ti dozvoliti ni po kakvu cenu da ga otuđiš, predaš i da napraviš veliku Albaniju“ .

Marko Jakšić, jedan od organizatora protesta rekao je obraćajući se okupljenima da su oni dokaz da  sloboda i dalje živi u Kosovskoj Mitrovici i da će se  na kraju saznati ko je ubio Olivera Ivanovića.

Ponovio je, kao i na ranijim okupljanjima, da  za bezbednost svih ljudi, eventualne otkaze, suspenzije ili premeštanja s posla odgovornost snose predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić.

Okupljeni građani su potom otišli do mesta ubistva Olivera Ivanovića gde su zapalili sveće.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još