• Početna>
  • Vesti>

Najugroženijim na Kosovu i Metohiji 18,5 miliona dinara

Donatori su na poseban račun koji je Kancelarija za Kosovo i Metohiju otvorila za pomoć stanovništvu na KiM tokom 2018. godine uplatili nešto više od 18,5 miliona dinara, izjavio je danas zamenik Kancelarije Dušan Kozarev.

Kozarev je na sednici skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, predstavljajući godišnji izveštaj rada Kancelarije, rekao da je od tih 18.5 miliona dinara za pomoći najugroženijim poLjoprivrednim domaćinstvima izdvojeno je 7,1 milion dinara i to za nabavku 16 krupnih stočnih grla, 225 ovaca i jednog traktora.

“Na taj način podržano je 37 porodičnih domaćinstava”, rekao je Kozarev.

Prema njegovim rečima, prikupljene su i donacije – 79 junica, 152 ovaca, 22 koze i organizovana je njihova raspodela širom KiM.

Kozarev je dodao da su takođe prikupljene i raspodeljene donacije u vozilima i poljoprivrednoj mehanizaciji.

Kancelarija je, kako je naveo pružila i znatnu finansijsku i stručnu pomoć poslovanju društva s ograničenom odgovornošću za strateški otkup i distribuciju poljoprivrednih proizvoda “Metohija” d.o.o.

Kozarev je podsetio da je Kancelarija inicirala otvaranje tog posebnog računa nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Lapljem Selu, u januaru 2018.

Novac su uplaćivala kako fizička tako i pravna lica.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još