• Početna>
  • Vesti>

U selu Grabac opljačkane gotovo sve kuće Srba povratnika

Nepoznate osobe obile su i opljačkale gotovo sve kuće Srba povratnika u selu Grabac, koje je prvo povratničko selo u opštini Klina i u kome je podignuto 28 kuća za povratnike, koje su sada prazne.

Do prošle godine jedine povratnice u ovom selu bile su osamdesetsedmogodišnja Ilinka Nešić i osamdesetdvogodišnja Borka Konić koje su često bile mete pljačkaša i koje su otišle prošle godine iz ovog sela koje je nakon toga postalo potpuno pusto.

Silvija Rašković, šefica opštinske kacelarije za zajednice i povratak rekla je da je KFOR, koji vrši monitoring ovih povratničkih sela, obavestio kancelariju da je izvršena pljačka i premetačina u svim kućama u selu Grabac i da je tom prilikom izvršio uviđaj.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva krađe imovine povratnika u opštini Klina. Pre samo par dana u selu Klinavac u kome sada žive samo dve povratničke porodice, obijene su dve prazne kuće, dok su maskirani napadači pokušali da obiju i kuću Bogoljuba Voštića koji se u tom trenutku nalazio u kući.

Slobodanu Lopačaninu iz ovog sela pre nekoliko noći ukradene su kokoške iz dvorišta kuće u kojoj živi sa svojom suprugom od 2006. godine.

U opštini Klina danas živi oko 200 Srba povratnika koji su često na meti lopova.

 

Izvor: TV Most / Radio Bravo Osojane

Comments

Pročitaj još