• Početna>
  • Vesti>

Troje Mitrovčana istrčalo polumaraton na Srebrnom jezeru

Amaterska rekreativna grupa iz Kosovske Mitrovice, učestvovala je u subotu na petom maratonu na Srebrnom jezeru.

Trojica takmičara iz Mitrovice – Predrag Lalić, Siniša Tripković i Zoran Vukadinović su istrčali polumaraton. Na ovom takmičenju učestvovalo je ukupno 190 takmičara.

Zoran Vukadinović istrčao je 21.1 kilometar za dva i po sata. Uz Zorana su trčali i Siniša Tripković, koji je istu kilometraži istrčao za dva sata i 12 minuta, a najbolji rezultat od naših sugrađana ostvario je Predrag Lalić sa sat vremena i 41 minut.

“Kupujem zdravlje, promovišem zdravlje i zdrav život,“ rekao je za KoSSev jedan od takmičara, Zoran Vukadinović koji je ponosan i na svoje kolege, ali i na ostale članove amaterske rekreativne grupe koja broji čak 13 članova, među kojima su i dve žene.

“Za ovako malo mesto, da ima tako veliki broj ljudi koji trči, to je posebno,“ rekao nam je Zoran.

Sa Zoranom smo kratko pričali i o uslovima za rekreativno ili profesionalno trčanje u Mitrovici i rekao nam je da su uslovi i trkačke staze ograničeni, a staza sa najviše potencijala, ona uz Ibar iziskuje ulaganje kako bi se očistila i sredila.

“Treba uložiti malo para i ta bi staza pored Ibra bila odlična.”

Sa Zoranom smo govorili i o budućnosti ove amaterske grupe. Navodi da planiraju da se registruju kao klub, prvenstveno zbog finansijske podrške, budući da za sada sve svoje aktivnosti kao što su troškovi putovanja, opreme i treninga, finansiraju sami.

Sledeće okupljanje ove amaterske grupe biće „Beogradski maraton“ 14. aprila na kom je član da učestvuju svi članovi.

 

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još