Veselji: Bondstil ostaje, ali treba i da ga sačuvamo

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da američka vojna baza “Bondstil” neće biti zatvorena ali da je treba biti pametan da bi je zadržali na Kosovu.

“Sjedinjene Države su najsigurniji partner Kosova, u formiranju države. To su pogrešne ideje kada misle da ćemo imati štete od SAD. Takav pristup mora biti zaustavljen. Nemamo partnera u Rusiji, nego u SAD. Ostaće Bondstil, ali bi trebalo da budemo mudriji da ga zadržimo. Moramo dovesti američke investitore”, rekao je Kadri Veselji u Prištini nakon sednice Predsedništva skupštine.

Za zahteve zvaničnika američkog Saveta za nacionalnu bezbednost o suspenziji takse na srpske proizvode rekao je da svaka poruka, odgovor, zahtev ili stav Sjedinjenih Američkih Država trebalo bi da bude i stav Kosova.

“To je veoma pozitivna poseta, upravo zbog činjenice da ljudi sa mnogo odgovornosti dolaze ovde. Tu delegaciju sam upoznao u Beloj kući, blizu predsednika Trampa. Svaka poruka, odgovor, zahtev ili stav SAD treba da budu i stav Kosova. Ono što moramo da uradimo nije da dramatiziramo situaciju. Mnoge stvari koje se dešavaju poslednjih meseci na Kosovu koriste se za unutrašnje prilike i to šteti građanima Kosova. Moramo da se orijentišemo na ono sa čime smo se suočili, Srbijom, a ne Amerikom”, rekao je Veselji.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još