Izvestilac Dejvid Mekalister i Srpska lista: Takse se moraju ukinuti

Predstavnici Evropskog parlamenta predvođeni izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, a u čijoj delegaciji su bili i evropski parlamentarci Igor Šolts iz Slovenije i Elmar Brok iz Nemačke, sastali su se danas sa delegacijom Srpske liste, predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Igorom Simićem i Daliborom Jevtićem.

“Na sastanku, predstavnici Srpske liste su evropskim parlamentarcima ukazali na probleme sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji ali i jasnim stavom da je učešće u institucijama obesmišljeno jednostranim potezima Prištine, te je to razlog zbog koga smo na sastanku sa predsednikom Vučićem predložili napuštanje kosovskih institucija” navodi se u saopštenju Srpske liste.

Na sastanku predstavnici Srpske liste i evropski parlamentarci su se složili da je potrebno hitno ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije i nastavak dijaloga Beograda i Prištine i postizanje kompromisnog rešenja, kako bi se konačno uspostavio mir na Balkanu.

Istovremeno je posebno naglašeno da se u narednim periodu mora očuvati mir i bezbednost za sve građane na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments