• Početna>
  • Vesti>

Festival ženskog stvaralaštva “Vreme za impuls žene” po drugi put u “Akvarijusu”

Od 4. do 8. marta 2019. godine u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ održaće se 2. Festival ženskog stvaralaštva “Vreme za impuls žene”.

Ove godine festival će trajati pet dana i biće održano 12 programa u kojima će učestvovati preko 50 žena koje su barem deo svog života provele stvarajući na Kosovu i Metohiji.

Ulaz na sve programe je besplatan, a posetioce festivala svakog dana očekuju brojne nagrade. Za vreme trajanja festivala u “Akvarijusu” će po sniženim cenama moći da se kupe umetničke slike koje potpisuju ženski autori, kao i glineni nakit Milene Popović.

Organizator festivala je PKC “Akvarijus” iz Kosovske Mitrovice, urednici su Miljana i Aleksandar Dunđerin, a urednik fotografije Haris Ličina. Muzičku špicu festivala potpisuje Miljan Gvozdić (kompozicija „Impuls žene“).

Festival ženskog stvaralaštva “Vreme za impuls žene” pokrenuo je Privatni kulturni centar “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici 2018. godine u nameri da, bez ideoloških predrasuda, predstavi umetnost (književnost, muziku, pozorišne komade, film i likovna dela) ženskih autora koji su deo svog života proveli stvarajući na prostoru Kosova i Metohije. Ne želeći da bude deo “projekta”, ovaj Festival finansira se od izvornih prihoda organizatora, ekonomski pokušava da bude samoodrživ, te nema podršku nijedne domaće ili inostrane institucije ili organizacije.

Predviđeno je da se festival “Vreme za impuls žene” održava svake godine, u prvoj nedelji marta, a povodom Međunarodnog dana žena.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još