Ambasada SAD: Dijalog vratiti na pravi put

Viši zamenik direktora za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost (SNB) Džon Erat i direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bred Brekli, su se sastali juče sa predsednikom Tačijem i premijerom Haradinajem, nakon njihove posete Beogradu i sastanaka sa liderima srpske vlade.

Posetioci su došli kako bi učvrstili poruku predsednika Trampa “da ugrabe ovu jedinstvenu priliku, da se uzdrže od poteza koji bi otežali ovaj sporazum ” navodi se u saopštenju.

U oba glavna grada oni su ukazali na zabrinutost Bele kuće da se dijalog treba vratiti na pravi put, i obe strane moraju da prekinu provokativne akcije i preduzmu konstruktivne korake kako bi se vratili za pregovaračkim stolom.

Posetioci su ponovili svoje poruke iz zajedničkog međuagencijskog pisma od 11. februara da su takse na srpske i bosanske proizvode prepreka napretku, podrivaju naše partnerstvo i moraju biti suspendovane kako bi se dijalog  sa Srbijom nastavio.

Oni su naglasili hitnost Kosova u postizanju sveobuvatnog sporazuma o normalizaciji sa Srbijom i usklađivanju SAD- Kosova za ovaj zajednički strateški interes.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još