• Početna>
  • Vesti>

Aforističar Aleksandar Čotrić večeras u “Akvarijusu”

Književni portret Aleksandra Čotrića, jednog od najznačajnjih srpskih aforističara i satiričara, biće predstavljen večeras u galeriji  „Akvarijus“ u Kosovskoj  Mitrovici večeras u 20h.

Razgovor sa ovim istaknutim književnikom vodiće pisac i književni kritičar Aleksandar Dunđerin i pesnik i predsednik Književnog društva KiM Novice Sovrlić.

Program je organizovan u saradnji „Akvarijusa“, Književnog društva Kosova i Metohije i Doma kulture Gračanica.

Čotrić će gostovati i u Domu kulture Gračanica, u petak 1. marta u 12 časova.

Ulaz je slobodan.

Aleksandar Čotrić (1966) objavljuje aforizme u novinama i časopisima od 1984. godine. Humorističko-satirične priče piše i objavljuje od 2003. godine.

Njegovi aforizmi, priče i pesme prevođeni su na brojne svetke jezike. Zastupljen je u antologijima i zbornicima srpske, balkanske i svetske satire. Aforizmi za decu Aleksandra Čotrića uvršteni su u čitanke koje se koriste u osnovnim školama u Republici Srbiji.

Član je Udruženja književnika Srbije i član je Komisije za prijem članova UKS.  Predsednik je Skupštine Fonda „Radoje Domanović“. Član je Moskovskog kluba aforistike. Dobitnik je brojnih književnih nagrada u zemlji i u inostranstvu.

Poslanik je u Narodnoj skupštini Republike Srbije u gotovo svim mandatima od 1994. godine do danas. Član je Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Republike Srbije i Odbora za Kosovo i Metohiju. Zamenik je člana Odbora za kulturu i informisanje. Živi i radi u Beogradu.

Izvor:  Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još