• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Složili smo se da sredinom aprila zajedno donesemo odluku o našem zahtevu

Danas su se politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije sastali sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i tom prilikom ga upoznali sa političko bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, a pre svega sa pojačanim pritiskom na srpski narod.

“Nakon uvođenja taksi, usvajanja zakona o formiranju nekakve vojske, ali i najavom aneksije severne Kosovske Mitrovice i otimanja Trepče, u ime srpskog naroda preneo sam predsedniku Aleksandru Vučiću da je naš stav da Srbi, i na severu i na jugu Kosova i Metohije, treba da napuste sve kosovske institucije, a da naša država preispita svoj put ka Evropskoj uniji koja je u prethodnom periodu dovela u pitanje i izjavama predstavnika Nemačke i Francuske zamaglila naš evropski put. Posebno imajući u vidi prikrivrenu podršku koju neke članice daju Prištini za nastavak odluke o antisrpskim taksama”, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

On je dodao da je “Vučić saslušao predlog sa razumevanjem, ali je zamolio da mu damo prostor da obavi određene diplomatske razgovore i o ovim problemima porazgovara sa međunarodnim predstavnicima”.

“Složili smo se da ćemo najkasnije sredinim aprila zajedno doneti odluku o našem zahtevu”, zaključio je Rakić.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još