• Početna>
  • Vesti>

Dedić: Škole će usaglasiti način nadoknade nastave zbog prevoza đaka

Foto: Ilustracija

Drugo polugodište školske 2018/2019. počelo je danas u svim osnovnim i srednjim školama na Kosovu i Metohiji, potvrdila je za program Radio Kosovske Mitrovice načelnica Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Jasmina Dedić.

Prema njenim rečima, sada je najvažniji posao školskih rukovodstava da se dogovore oko toga kako će pet radnih dana biti nadoknađeno.

“Preporuka Ministarstva prosvete je da se ide na opciju predčasa, dodatnih časova ili radnih subota. Važno je da zbog prevoza dece, sve škole usaglase način nadoknade časova što bi trebalo da bude završeno do kraja nedelje” kaže Dedić.

Nakon  donošenja odluke o tome kako će se nastava nadoknaditi, škole će svoje predloge dostaviti resornom ministarstvu na razmatranje.

Kako Dedić naglašava, postoji i varijanta da se jedan deo nastave nadoknadi skraćivanjem prolećnog raspusta, a ostalo radnim subotama.

“Jedino što je sigurno jeste da produžetka školske godine neće biti” dodaje Dedić.

Podsetimo,  prema kalendaru rada Ministarstva prosvete RS đaci su u školske klupe trebalo da se vrate 18. februara, ali na preporuku Ministarstva zdravlja, uz odobrenje Vlade Srbije, zbog gripa je zimski raspust produžen za nedelju dana.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još