Nova odluka suda o pritvoru osumnjičenima za Ivanovića

Priština — Nova odluka suda u Prištini o pritvoru trojice Srba osumnjičenih u istrazi prištinskog tužilaštva za ubistvo Olivera Ivanovića, biće doneta danas.

Njima u subotu ističe pritvor koji im je ranije određen.

Nakon razmatranja da li i dalje postoje razlozi za pritvor, sud u Prištini pritvor može da im produži, da ga ukine, a može i da im odredi neku od mera za obezbedjenje prisustva, kao što je jemstvo ili kućni pritvor.

Osumnjičeni u ovom slučaju su pripadnici KPS Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rošić. Sva trojica se nalaze u Podujevu u pritvoru koji im je odredjen 24. novembra 2018. i u medjuvremenu je bio produžen.

Marković je osumnjičen za krivično delo odavanje službene tajne jer je navodno vidjen na mestu ubistvu kako priča mobilnim telefonom.

Spasojeviću se na teret stavlja “teško ubistvo u pomaganju”, kao i nedozvoljeno držanje oružja, koje mu je pronadjeno u kući na tavanu. Treći osumnjičeni u ovoj istrazi, Marko Rošić, nedavno je otkazao pumonoćje srpskim advokatima i angažovao advokata Albanca.

Osnovni sud u Prištini je prema pisanju tamošnjih medija, 24. januara izdao nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, čije je hapšenje bilo pokušano u istoj akciji krajem novembra kada su uhapšena druga trojica.

Radojičić je u međuvremenu ispitan u Beogradu.

Lider GI SDP Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, oko 9.00, ispred ulaza u sedište svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

 

Izvor B92

Comments