Srpska lista: Đurić ogolio istinu koju Srbi na KiM dobro znaju

“Koliko je srpski narod na Kosmetu patio za vreme vlasti Demokratske stranke Srbije, toliko su se članovi DSS bogatili. Zato se i logično postavlja pitanje porekla imovine sadašnjeg predsednika DSS-a, a tadašnjeg savetnika za Kosovo i Metohiju kada su on i njegove partijske kolege vodile državu i brinuli o Kosmetu, a u stvari više o sopstvenim džepovima” navodi u saopštenju Srpska lista.

“Izjava direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u emisiji Upitnik ogolila je istinu, tužnu istinu, koju Srbi na KiM dobro znaju – da su se mnogi sa Vračara i beogradskih opština iz “kruga dvojke” bogatili u “borbi za Kosmet” dok su Srbi na tom istom Kosmetu stradali. Zato bi predsednik DSS, kao nekadašnji savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, morao da dokaže porelo stečene imovine. Umesto što pogođeni istinom prete tužbama, DSS bolje da objasni kako je moguće da su, kada su bili na vlasti, kvadrat stana u Kosovskoj Mitrovici iz državnog budžeta plaćali 1.000 evra, a danas stanove veće kvadrature naša država gradi za tri puta nižu cenu” stoji u saopštenju.

“I dan danas u Kosovskoj Mitrovici stoji spomenik vlasti DSS, nikada završeni “Skadar na Bojani” – hala sportova koja je i pored ogromnih uloženih sredstava ostala nedovršena” dodaje se u saopštenju.

“Na našoj muci su sticali imovinu i bogatili se, a nas i našu decu terali na barikade. Dok smo mi ginuli za svoju slobodu, oni su uspostavili carinu i granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku. Kada je Srbija dobila bezvizni režim, nas je tadašnja vlast zatvorila u geto, izdajući nam pasoše za koje je i dalje potrebno viziranje, apsolutno diskriminišući nas i kršeći Ustav na koji se danas pozivaju” ističe se u saopštenju.

“Od stranke koja je ćutala na vlasti kada se otcepila Crna Gora, kada se kršio Ustav Srbije i Kosovo u toj tišini jednostrano proglašavalo svoju nezavisnost, do stranke koja je ekononski uništila i Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohije, rezultat je nesporan – sve manja teritorija naše države, a sve više nekretnina funkcionera DSS-a” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments