Pacoli traži hitan sastanak lidera povodom zahteva SAD

Ex-President of Kosovo Behgjet Pacolli looks on during a press conference late on April 6, 2011 in Pristina. Kosovo governing coalition and the leading oposition party agreed today to propose a neutral candidate for the top post in order to resolve a political crisis threatening to force new elections. AFP PHOTO/ ARMEND NIMANI / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Ministar spoljnih poslova Kosova i lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli pozvao je lidere kosovskih institucija i političkih stranaka na hitan sastanak sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i drugim saveznicima povodom zahteva SAD za suspenziju taksi na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je na Fejsbuku napisao da Kosovo treba da bude uvek zahvalno SAD i da treba naći potrebno rešenje kako bi se ispunio svaki zahtev prijatelja Kosova koji su u njegovom interesu.

“Mi, narod Kosova treba da smo zahvalni da je SAD uvek i posebno zadnjih dana isticala prijateljstvo sa nama. Pismima predsednika (Donalda) Trampa upućenim predsedniku (Hašimu) Tačiju ili u pismima tri glavne institucije SAD je jasno potvrđeno da SAD žele završetak procesa stvaranja državnosti Kosova”, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

SAD prema njegovim rečima, tim angažovanjem žele jačanje i integraciju Kosova, da Srbija prizna Kosovo, “što je za nas blagoslov, što treba shvatiti i uvek imati u vidu”.

“Mi, sve naše institucije treba da govorimo jednim glasom kako je to zatražio predsednik Tramp. Ova pisma u tako kratkom vremenu, saglasnost u porukama su prilika da mi međusobno jačamo, a ne delimo”, navodi Pacoli i dodaje da “vreme ne čeka, trenutak je velikih odluka”.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Beta

Comments

Pročitaj još