• Početna>
  • Vesti>

Bahtiri obišao sela u opštini Leposavić i najavio ujedinjenje

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri je u okviru aktivnosti povodom nezavisnosti Kosova, u nedelju posetio tri sela u opštini Leposavić, prenosi Kosova press.

On je sa svojim saradnicima odao počast Kadriju Bistrici u selu Bistrica, gde je postavio zastavu Kosova i Albanije.

“Danas je srećan dan za sve građane Republike Kosova, a posebno za Mitrovicu. Dan nismo obeležili samo u Mitrovici, već smo išli u Leposavić da odamo poštovanje našem heroju Kadriju Bistrici. Na njegov grob postavili smo nacionalnu zastavu, ali i zastavu Republike Kosovo”, rekao je Bahtiri.

Što se tiče njegove inicijative za ujedinjene Mitrovice, on je ponovio da će do toga doći ove godine.

“To je proces koji mora proći, i garantujem svima da li ga neko želi ili ne, ujedinjenje grada će biti do mesta na kojem sam ja danas bio u tri sela, Košutovo, Bistrica i Ceranja. To će se desiti,ove godine”, rekao je Bahtiri.

Todić: Najnovija provokacija Albanaca

” To najnovija provokacija gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija koji je u opštini Leposavić, tačnije selu Šaljska Bistrica, prilikom posete najavio aneksiju ovih sela sa severa Kosova i Metohije izaziva zabrinutost građana, te je u ime Srpske liste i srpskog naroda najoštrije osuđujem”, kaže u saopštenju gradonačelnik Leposavića Zoran Todić

Pokušaji da se podignu tenzije i time ugrozi mir, ne smeju se tolerisati, a međunarodne snage Kfor i Euleks takve pretnje moraju jasno osuditi čime će poslati jasnu poruku da jednostrani potezi neće i ne smeju biti način za rešavanje problema.

Srpski narod i mi kao njihovi predstavnici želimo da se kroz dijalog i dogovor dođe do rešenja koji će značiti mir i bolji život svih građana, ali ovakve pretnje i provokacije uzimamo vrlo ozbiljno, uz poziv našim građanima da ostanu uzdržani i ne reaguju na njih”,dodao je Todić

Jasna namera Albanaca da sa pregovora rešavanje otvorenih pitanja prenesu na ulice i sela severa Kosova i Metohije neće proći, srpski narod je svoj na svome i u prethodne dve decenije je pokazao da nema nameru da bilo kome preti, niti da uzmiče.

Nakon najave da će anektirati severnu Kosovsku Mitrovicu očigledno je da su Bahtiriju porasli apetiti, pa ima teritorijalne pretenzije i na druge opštine na severu Kosova i Metohije, ali o svojim planovima može samo da sanja, kaže se u saopštenju.

 

Izvor: RTK2, Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još