• Početna>
  • Vesti>

Srpska: Srbi sa KiM pružaju punu podršku Vučiću za postizanje kompromisa

U me srpskog naroda sa Kosova i Metohije, Srpska lista čestita i zahvaljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na istrajnosti i načinu na koji je danas u Minhenu zastupao interese Srbije i srpskog naroda na KiM, navodi se u najnovijem saopštenju  Srpske.

“Srbi sa KiM pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi da se postigne kompromisno rešenje problema Kosova i Metohije, ali i spreči pokušaj da se Srbija i srpski narod ponize i kapituliraju.

Bila je čast i ponos za sve Srbe i patriote da danas prate izlaganje predsednika na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, na kojoj je lavovski, kao pravi srpski državnik, mudro, nepokolebljibo i časno branio interese srpskog naroda i naše otadžbine” dodaje se u saopštenju.

Srpska ističe  da svesni težine kosovskog problema ” koji nijedan predsednik pre predsednika Vučića u prethodnih 20 godina nije bio spreman da rešava” poručuju da sav srpski narod od Jarinja do Brezovice, od Goraždevca do Kosovske Kamenice, iz Kosovske Mitrovice i Gračanice, Kosovskog Pomoravlja i Ibarskog Kolašina, stoji uz predsednika i svoju državu u borbi i nameri da Srbiji izbore mir i budućnost.

  1. ” I ako nije ni vreme ni mesto, moramo da skrenemo pažnju tzv. opoziciji da je ovo je bila prilika i demonstracija da nauče kako se bori za interese svog naroda, te će možda sledećeg puta imati šta pametnije da kažu u Briselu, a ne da konstantno pokušavaju da blate svoj narod, svoje institucije i oslabljuju poziciju sopstvene države” zaključuje se u saopštenju.

Izvor; Radio KM saopštenje

Comments

Pročitaj još