• Početna>
  • Vesti>

Isplata dečijeg dodatka po odluci Vlade, ali nejasno kada

Do isplate dečijeg dodatka za korisnike ovog programa na prostoru Kosova i Metohije doći će tek nakon usvajanja predloga Kancelarije za KiM o korišćenju finansijskih sredstava na ime pružanja pomoći domaćinstvima na Kosovu i Metohiji od strane Vlade Republike Srbije.

Na zahtev većeg broja čitalaca, portal KoSSev je uputio Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zahtev za informaciju o datumu isplate dečijeg dodatka socijalnim korisnicima na prostoru Kosova i Metohije.

Na zahtev upućen 22. januara, dobili smo sledeći odgovor:

„Obaveštavamo Vas da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju predlagač Programa o rasporedu i korišćenju finansijskih sredstava na ime pružanja pomoći povratničkim ugroženim domaćinstvima na teritoriji AP Kosovo i Metohija, koji je u proceduri, te da se čeka Zaključak Vlade Republike Srbije kojim se usvaja navedeni program.“

U obaveštenju se dodaje i da će po usvajanju pomenutog Zaključka o Predlogu Kancelarije za KiM biti izvršena i isplata dečijeg dodatka za 2019. Međutim, u obaveštenju se ne navodi kada bi se navedeni program finansiranja mogao naći na dnevnom redu Vlade.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još