• Početna>
  • Vesti>

Stanojević: Ničić mi je podrugljivo rekao “slikaj da pošalješ Vučiću” Ničić: Našalio sam se, ali upadljivo je slikala kolege

RTV Gračanica je saopštila da je tokom protesta „ 1 od 5 miliona“ koji je sinoć održan u Gračanici , novinarka koja je pratila događaj Dragana Stanojević doživela  neprijatnost, od predsednika Društva novinara Kosova i Metohije  (DNKiM) Budimira Ničića .

Stanojević u izjavi za Radio Kosovska Mitrovica kaže da joj je Ničić tokom fotografisanja na protestu , kako je rekla podrugljivim tonom dobacio “slikaj, slikaj, pa odmah da pošalješ Vučiću”. Kaže da je to za nju poražavajuće , jer dolazi od kolege i od nekog,od koga bi , kako navodi, očekivala da je zaštiti, s obzirom da je predsednik DNKiM. “Pitala bih gospodina Ničića, da li je to učinio kao učesnik protesta, novinar Glasa Amerike ili predsednik DNiKM”  navodi u izjavi za naš radio Dragana Stanojević.

RTV Gračanica smatra da je ovakav postupak, nekoga ko bi kako navode trebalo da štiti interese novinara, neprihvatljiv, te  traži od UNS-a i drugih strukovnih udruženja da se oglase i osude ovakvo ponašanje.

Kažu da  nije prvi put da  Ničić , kako navode,” javno etiketira naše novinare kao režimske, zbog čega je većina i istupila iz UNS-a”.

Istakli su da RTV Gračanica događaje ne prati selektivno i da će nastaviti da izveštava “profesionalno i objektivno sa Kosova i Metohije”.

Ničić: Rekao sam to u šali i sa osmehom

Budimir Ničić, predsednik DNKiM kaže u izjavi za naš radio kaže da jeste to rekao koleginici, ali u šali i sa osmehom, te da nema govora ni o kakvom vređanju i nasilju. Ističe da je bila u blizini, i da  je samo ona to i čula.

“Ako je ona to shvatila ozbiljno, a ne kao šalu, i ako je pominjanje predsednika Srbije vređa, onda se ja izvinjavam. Inače do te šale je došlo, jer mi je bilo zanimljivo što me je upadljivo slikala, i ne samo mene nego i pojedine novinare, svakog posebno, što mogu da potvrde i ostale kolege” kaže Ničić.  Ničić kaže da se izvinjava ukoliko je Stanojević to doživela kao uvredu, navodeći da bi trebalo da objasni zašto je kako tvrdi pojedinčano slikala kolege na protestu.

Srpska lista: Upućujemo podršku svim novinarima na Kosovu i Metohiji 

U međuvremenu reagovala je i Srpska lista , navodeći da je sramno da se novinarima upućuju reči koje imaju za cilj njihovo izlaganje poruzi i sprečavanje u obavljanju posla.

“Žalosti nas činjenica da su verbalni napadi došli od učesnika protesta Budimira Ničića, koji je i sam novinar sa Kosova i Metohije, inače angažovan kao dopisnik Glasa Amerike, i koji trenutno obavlja funkciju predsednika Društva novinara Kosova i Metohije, ogranka UNS-a na KiM, a čija bi dužnost valjda trebalo da bude zaštita kolega novinara” navodi se u saopštenju Srpske i upućuje podrška svim novinarima na Kosovu i Metohiji “koji u izuzetno teškom uslovima objektivno informišu građane o dešavanjima na Kosmetu”.

Naveli su da  od strukovnih udruženja očekujemo da neselektivno stanu u zaštitu svih svojih kolega i u odbranu njihovog prava na profesionalan rad.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Gračanica, ilustracija

 

Comments

Pročitaj još