• Početna>
  • Vesti>

Jevtić sa kongresmenom Engelom o problemima Srba na KiM

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, danas se  u Vašingtonu gde boravi povodom Molitvenog doručka  sastao i sa kongresmenom Eliotom Engelom .
 Tokom sastanka sa američkim zvaničnikom, Jevtić je ukazao na probleme i mogućnosti rešavanja istih kako bi trenutna situacija na Kosovu bila bolja. Preneo mu je još jednom da se moraju poštovati prava svih naroda na Kosovu i da ne treba činiti ništa što će ugrožavati bilo čija prava.
” Mora se uspostaviti dijalog tokom koga bi se rešili nagomilani problemi, koji čini mi se opterećuju život svih građana na Kosovu. To mora biti primarni cilj i Prištine i Beograda. Znam da neće biti lako ali ako želimo budućnost za nas i naše buduće generacije do kompromisa mora doći u što skorijem periodu”, naglasio je ministar.
Istako je da takse koje su uvedene na uvoz robe iz Srbije najviše pogađaju narod koji dole živi i da se upravo iz tog razloga trebaju suspendovati.
Tokom susreta je zaključeno da se rešavanjem ovog pitanja otvara put ka dijalogu.
”Tenzije između Beograda i Prištine loše utiču na celokupnu situaciju na Zapanom Balkanu i s toga treba uporno raditi na prevazilaženju svih nesuglasica” kazao je ministar Jevtić.
I tokom ovog, kao i na prethodnim sastancima Jevtić se osvrnuo na problem povrataka raseljenih, rekavšida se ovo pitanje mora konačno zatvoriti na jedan pozitivan način.
Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još