• Početna>
  • Vesti>

Trivan: Pacoli dokazao da Kosovo nije odmaklo od terorističke ideologije

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da javno izrečena, nikad u diplomatskoj praksi zabeležena, pretnja smrću koju je ministru spoljnih poslova Ivici Daćiču uputio ministar inostranih poslova Kosova Bedžet Pacoli predstavlja demonstraciju terorističkog koda.

Ako ga međunarodna zajednica ne osudi, taj kod će postati opasan presedan za stabilnost i mir, ne samo ovog regiona, nego Evrope i sveta, naveo je Trivan u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, pretnje koje je izgovorio Pacoli dokaz su da Kosovo za koje se zalažu albanski teroristi nije odmaklo dalje od terorističko-kriminalne ideologije i da je zarobljeno u rukama terorističko-kriminalnih pojedinaca koji odlučuju o sudbini naroda na tom prostoru.

Ovo nije obična pretnja, već na međunarodnoj sceni iskazana nedvosmislena i jasna demonstracija terorizma i kriminalno-terorističke politike, kojom se poništava svaka vrsta ljudskog razgovora, diplomatskom dijaloga i civilizacijskih vrednosti, istakao je Trivan. On je ocenio da su Pacolijeve pretnje deo politike usmerene protiv napora Srbije da se postigne istorijski dogovor sa kosovskim Albancima i protiv su svake politike zdravog razuma.

 

Izvor Danas

Comments

Pročitaj još