GI “SDP” osuđuje izjavu Agima Bahtirija

“GI “SDP” najoštrije osuđuje neodgovornu i opasnu izjavu gradonačelnika Južne Mitrovice da “će biti rata” ukoliko ne dođe do ujedinjenja Severnog i Južnog dela grada Mitrovice” stoji u saopštenju GI “SDP”.

U saopštenju podsećaju da Severni deo Mitrovice ima svoju izabranu Skupštinu koja zastupa interese i srpske i albanske zajednice.

“Želimo da ga podsetimo da Severni deo Mitrovice u kome živi većinsko srpsko stanovništvo ima svoju izabranu Skupštinu koja valjda treba da se pita i donosi neke skupštinske odluke koje će zastupati interese i srpske i albanske zajednice koje žive u severnom delu Mitrovice a koje svi treba da poštuju” piše u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da su mišljenja srpske zajednice o ujedinjenju jasna i da građani odlučuju gde će živeti.

“Mišljenja srpske zajednice o ujedinjenju su jasna i poznata da su protiv ujedinjenja i da valjda građani odlučuju gde i kako će živeti. Interesantno je i to a g-din Bahtiri bi trebalo da zna da i jedan broj albanske zajednice koji takođe živi na severu podržava mišljenje srpske zajednice i protivi se ujedinjenju sa obrazloženjem da im je dosta ratovanja i nasilja” stoji u saopštenju.

“Nadležne institucije ali i predstavnici međunarodne zajednice zadužene za bezbednost svih građana na Kosovu treba da gradonačelnika Južne Mitrovice odmah pozovu na odgovornost za otvorenu pretnju ratom i nasiljem” zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments