Veselji: Takse ostaju

Samo nekoliko dana pošto je sam predložio suspenziju takse od 100 odsto koju je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH, predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da će one ostati na snazi.

Kadri Veselji je tokom posete osnovnoj školi u Uroševcu rekao da su takse uvedene za dobro Kosova i kao način da se zaštite kosovski interesi, prenose prištinski mediji. Govoreći o eventualnoj suspenziji taksi, Veselji kaže da je to zahtev SAD i da bi to bila privremena mera. Prema njegovim rečima, od ključnog značaja je da Priština i Vašington ni u jednom trenutku nemaju različite pozicije prema Beogradu.

Veselji je inače predao ranije ove nedelje liderima vladajuće koalicije u Prištini pisani predlog za suspenziju na 120 dana taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, pri čemu Srbiji za to postavlja deset, a BiH sedam uslova.

Prištinski sajt “Zeri” naveo je da je Veselji uputio predlog “zarad očuvanja interesa Kosova i partnerstva sa SAD”. Navodi se da je prethodno dokument dat američkom ambasadoru u Prištini Filipu Kosnetu na sastanku 23. januara kojem je prisustvovao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

 

Izvor: RTS / Tanjug / Zeri

Comments