• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj razrešio dužnosti ministra Nenada Rikala; Srpska: Vlada nema legitimitet bez učešča Srba

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj razrešio je u subotu ujutru Nenada Rikala sa dužnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.

“U pocesima koji su pred nama poštovaću svačije angažovanje. Ministar Rikalo bio je poštovani ministar u Vladi Republike Kosova”, saopštio je Haradinaj, dodajući da će se saradnja sa svim predstavnicima zajednica, uključujući i srpsku, nepokolebljivo nastaviti.

Razrešenje Rikalae bio je jedan od uslova opozicione Socijaldemokratske partije za njihovu podršku predlog budžeta Vlade Kosova o kojem Skupština danas raspravlja.

Njihovi glasovi su neophodni za usvajanje budžeta, budući da poslanici Srpske liste u Skupštini deluju kao opozicija .

 

Srpska lista: Vlada u Prištini nema legitimitet bez učešća legitimnih predstavnika srpskog naroda

 

“Gospodin Rikalo je razrešen danas, jer Srpska lista i njeni članovi ne pristaju na politiku gaženja prava Srba i njihovih interesa” saopštila je Srpska lista.

“Zato smo u ostavci od marta 2018. godine i nikada i ni po koju cenu nećemo pristati da budemo nečiji folklor i dekoracija.

Vlada u Prištini nema legitimitet bez učešća legitimnih predstavnika srpskog naroda.

Srpska lista svoju snagu crpi iz podrške srpskog naroda, te nas Priština neće slomiti, a današnja odluka čini nas još jačim i odlučnijim da se borimo za svoj narod” saopštila je Srpska.

 

Izvor: Radio KM/ RSE

Comments

Pročitaj još