• Početna>
  • Vesti>

Đurić razgovarao sa Mondolinijem o problemima srpskog naroda na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem, kojeg je informisao o svakodnevnim problemima sa kojima se susreće srpski narod na Kosovu i Metohiji, posebno nakon uvođenja trgovinske blokade za robu iz ostatka Srbije.

Đurić je istakao da je uvođenjem nerazumnih taksi na srpske proizvode i nizom drugih necivilizacijskih mera Priština praktično zatvorila vrata dijalogu i pokazala da se i u budućnosti ne može računati na njihove razumne i odgovorne poteze.

Sa druge strane, prema Đurićevim rečima, Beograd ostaje opredeljen za dijalog i mirno rešavanje problema, dosledno se zalažući za izgradnju boljih odnosa i za slobodan protok roba, ljudi, kapitala i usluga.

“Ukidanje taksi i vraćanje za pregovarački sto u interesu je i Srba i Albanaca”, naglasio je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je ambasadora Mondolonija informisao i o bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini, nagasivši da su napadi na Srbe i njihovu imovinu gotovo svakodnevna pojava, na koju, već uobičajeno izostaju osude i reakcije privremenih institucija u Prištini.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još