Rakić:Niko ne sme ugrožavati Srbe na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srpske liste Goran Rakić povodom najave gradonačelnika Južne Mitrovice o skorom ujedinjenju Mitrovice poručio je građanima” da ne podležu  provokacijama koje imaju za cilj ugrožavanje stabilnosti na ovim prostorima.

Zbog učestalog nasrtaja na mir i slobodu Srba u severnoj Kosovskoj Mitrovici i pretnji koje dolaze od gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija, želim jasno da poručim građanima da ne podležu ovim provokacijama koje imaju za cilj ugrožavanje stabilnosti na ovim prostorima.

“Podsećam naše građane na jasnu poruku predsednika Vučića da niko ne sme ugrožavati Srbe na Kosovu i Metohiji, da je nama najveća vrednost mir i sloboda za nas i našu decu, ali Mitrovčani znaju kako da se zaštite od onih koji bi pokušavaju da nasiljem rešavaju probleme” izjavio je Rakić za televiziju Most.

On podseća da “Međunarodna zajednica, a i sam Bahtiri vrlo dobro znaju da je ovakva inicijativa pravno nemoguća, niti ćemo mi ikada na nju pristati”.

“Ukoliko planiraju da je sprovedu putem sile, onda moraju biti svesni na posledice koje takve akcije mogu proizvesti na terenu i time ugroziti mir. Srbi na Kosmetu nisu sami, i nisu šaka zoba koju svaka vrana koju vetar donese može pozobati”naveo je Rkić.

On je pozvao  “građane Kosovske Mitrovice, i na jugu i na severu, Srbe, Albance, Rome, Bošnjake, Gorance i sve ostale, da ne nasedaju na provokacije istrošenih političara koji pretnjama i nacionalizmom pokušavaju da poprave sebi rejting a unište živote običnih i poštenih ljudi”.

Izvor: TV Most

Foto: Srpska lista

Comments