Tači: Narednih dana i nedelja velike odluke

U narednim danima i nedeljama institucije će donositi važne odluke u državnom interesu, čime ćemo ojačati  partnerstvo sa našim međunarodnim saveznicima, napisao je predsednik Hašim Tači na Fejsbuku.

Navodeći da su sve institucije posvećene ostvarivanju državnih ciljeva, Tači je poručio da dijalog i eventualni mirovni sporazum samo ubrzavaju realizaciju članstva u Evropskoj uniji, NATO-u i Ujedinjenim nacijama.

,,U narednim danima i nedeljama, institucije Republike Kosova će preduzeti akcije i odluke u državnom interesu i ojačati partnerstvo sa  međunarodnim saveznicima. Sve državne institucije su u službi zaštite, unapređenja i ostvarivanja naših strateških državnih ciljeva. Dijalog i eventualni mirovni sporazum samo ubrzavaju realizaciju naših ciljeva – članstva u EU, NATO i UN. Ovi ciljevi su ostvarivi, sve dok smo ujedinjeni, pozicija, opozicija i civilno društvo, govorimo snažno jednim glasaom i imamo podršku naših međunarodnih saveznika, odnosno američku podršku”, napisao je predsednik Tači.

Izvor: RTK 2

Foto: Haberler

Comments

Pročitaj još