• Početna>
  • Vesti>

Priština i Skoplje međusobno priznaju vozačke dozvole

Između Kosova i Makedonije danas je potpisan međunarodni sporazum o priznavanju vozačkih dozvola.

Ovaj sporazum su potpisali ministar unutrašnjih poslova Kosova, Ekrem Mustafa i njegov kolega iz Makedonije, Oliver Spasovski.

Istovremeno je potpisan je i Memorandum o razumijevanju o saradnji u oblasti unutrašnje kontrole.

Kosovski ministar Ekrem Mustafa je naglasio da ova saradnja predstavlja dobrobit za sveukupnu bezbednost celog regiona, ne samo Kosova i Makedonije.

“Postoje neki segmenti u kojima naša ministarstva unutrašnjih poslova mogu učiniti više za naše građane, putem sporazuma i memoranduma, kao što su oni koje smo danas potpisali”, rekao je Mustafa.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Makedonije, Oliver Spasovski je rekao da je to veoma važan čin, od kojeg će građani Kosova i Makedonije imati najveću korist.

“Ovaj proces je počeo mnogo ranije i nastaviće se sa novim poglavljem. To je čin koji će doneti olakšice građanima i dvema državama. U ostvarivanju ovog prava, smatramo da će ovaj korak poboljšati saradnju između naših zemalja”, rekao je Spasovski.

Sagovornici su zaključili da su Kosovo i Makedonija faktor stabilnosti i mira u regionu.

Kako je saopšteno, na ovom sastanku razgovaralo se o saradnji u pogledu bezbednosti dve zemlje.

Razmotrena je prekogranična saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, a posebno je diskutovan protokol između dve zemlje o sprovođenju granične kontrole u železničkom saobraćaju.

 

 

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još