• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica: Humanitarna žurka za Dragana Tripkovića

Diskoteka “Sfens” u Kosovskoj Mitrovici organizuje humanitarnu žurku u utorak, 29. januara za Dragana Tripkovića iz Plemetine. Ulaz je slobodan a sav prihod od žurke biće namenjen za Draganovo lečenje. Žurka počinje u 21:30.

Tridesetjednogodišnji Tripković ima teško bubrežno oboljenje i već pet godina se nalazi na dijalizi, a sada je predložena transplantacija bubrega.

Dragan Tripković bi trebalo da ode na transplantaciju u Italiju u bolnicu „Santa Marija della Miseriocordia di Udine“.

Porodica nije u mogućnosti da prikupi toliki novac, pa se mole ljudi dobre volje da pomognu.

Za dalje lečenje neophodno je 65 000 evra.

I Ansambl Venac sa svojim omladinskim ansamblom i dečijim ansamblima organizuje humanitarni Svetosavski koncert u sredu 30. januara u Domu kulture Gračanica. Sav prihod sa ovog koncerta uz želje za ozdravljenje takođe šalje Draganu Tripkoviću.

Cena ulaznice za koncert je, kako je javila prethodno RTV Kim iz ovog mesta, 200 dinara. Ulaznice su u prodaji svakog dana od 09 do 15 časova na biletarnici u Domu kulture u Gračanici.

Međutim, Venac je odlučio da odštampa i posebne „humanitarne karte“ koje će se prodavati na terenu i po štandovima. Njihova cena je 100 dinara, a cilj je da na taj način u ovoj akciji učestvuju i građani koji neće doći na koncert. U centru Gračanice postavlja se i štand gde će se prodavati „humanitarne karte“.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još