Završen sastanak sa ambasadorom Kosnetom

Sastanak ambasadora SAD u Prištini, Filipa Kosneta, sa predsednikom kosovske skupštine Kadrijem Veseljijem i premijerom Rasmušem Haradinajem završen je nakon nešto više od sat vremena.

Glavna tema sastanka bile su takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i BiH. Evropska unija i ambasada SAD su više puta tražili od kosovskih institucija da ukinu ove takse.

Sastanak koji je bio održan u zgradi Skupštine Kosova počeo je u 12 sati.

Medijima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku, dok je ambasador Kosnet nakon sastanka odbio da da izjavu.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je nakon sastanka posredstvom Fejsbuka saopštio da će odluke kosovskih institucija o važnim procesima biti u interesu građana i u koordinaciji sa SAD i drugim međunarodnim partnerima.

“Sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Filipom Kosnetom i premijerom Ramušem Haradinajem danas smo imali veoma konstruktivan sastanak i razgovarali smo o izazovima koji nas očekuju ove godine. Zajedno ćemo raditi na tome da odluke kosovskih institucija za važne procese budu u interesu naših građana i u potpunoj koordinaciji sa SAD i drugim međunarodnim partnerima. Kosovo je odlučno u tome da zauvek održi svoje strateško partnerstvo sa Sjedinjenim Državama i to se nikada se neće promeniti”, napisao je Veselji na Fejsbuku.

 

Izvor: RTK2

Comments

Pročitaj još