• Početna>
  • Vesti>

Vulin sa generalom NATO-a Janom Bruksom o situaciji na KiM

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Beogradu sa generalnim direktorom Međunarodnog vojnog štaba NATO-a general-potpukovnikom Janom Bruksom, a tokom sastanka je razmatrana aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji.

Ministar Vulin je istakao dobru dosadašnju saradnju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa NATO-om pod okriljem Programa “Partnerstvo za mir”.

Kako je naglasio ministar odbrane, promena namene i zadataka Kosovskih snaga bezbednosti u kosovsku vojsku za Srbiju je apsolutno neprihvatljiva i predstavlja grubo kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i Vojnotehničkog sporazuma.

Za Srbiju Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji, istakao je Vulin i naglasio da srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji u njemu vidi jedini garant svoje sigurnosti i bezbednosti.

Vulin je zatražio da Kfor na terenu ostane u svom punom kapacitetu i da ne smanjuje svoje brojno stanje.

Ministar odbrane je poručio da Srbija ostaje privržena vojnoj neutralnosti i da zahvaljujući tome ostvaruje saradnju sa partnerima i na zapadu i istoku, saopštilo je ministarstvo.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još