• Početna>
  • Vesti>

Mogućnost plaćanja administrativnih taksi putem POS terminala u opštinama na severu KiM

Administrativne takse od sada će moći da se plate putem POS terminala na šalterima opštinske uprave u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, saopšteno je danas iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu doc. dr Mihailo Jovanović će u ponedeljak 14. januara u 13 časova,u prisustvu pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, predsednika Privremenih organa opština Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, kao i predsednika Izvršnog odbora Banke Poštanska Štedionica Bojana Kekića pustiti u rad POS terminale na šalterima opštinskih uprava navedenih opština. Uručivanje sporazuma o pružanju ove usluge održaće se u zgradi opštine Kosovska Mitrovica, Lole Ribara BB.
Uvođenje POS terminala ujedno i predstavlja i prvu uslugu eUprave koja je uvedena u tim opštinama.
Ova usluga olakšaće građanima plaćanje administrativnih taksi na šalterima opštine, jer će moći sve takse da izmire na licu mesta plaćanjem platnim karticama, bez odlazaka na šaltere banke ili pošte.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još