• Početna>
  • Vesti>

Manifestacija “Ulica otvorenog srca” u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici danas je otvorena manifestacija “Ulica otvorenog srca”.  Decu zabavljaju animatori “Happy” trupe iz Beograda,  a na štandovima izlažu naši sugrađani svoju radinost. Tu je i promo štand Opštine Kosovska Mitrovica,  i humanitarna prodaja ručne izrade.

Ulicu je svečano otvorio predsednik privremenog organa Opštine Aleksandar Spirić koji je rekao da se iz Kosovske Mitrovice danas šalje najlepša slika koja oslikava ljubav.

“Ono što je najneophodnije našoj deci jeste radost, osmesi i mir. Vodeći se time danas se okupljamo da pokažemo svetu da smo istrajni, veseli i odlučni da trajemo na prostoru na Kosova i Metohije. Naša odlučnost i naš put istrajnosti je jasno definisan, neraskidiva i trajna veza sa državom Srbijom. Predsednik Aleksandar Vučić, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Privremeni organ i Srpska lista učiniće sve da svaka porodica i svako dete žive mirno i bezbrižno. Ono što je jako bitno da budemo solidarniji, otvorenog srca, da pomažemo jedni drugima, jer bez uzajamne podrške i sloge, nama nema napretka. Verujemo u vas i naš grad , i Kosovska Mitrovica jeste grad ponosa. Od 2000.godine je u Kosovskoj Mitrovici više od 4.500 građana našlo svoje utočište i ostalo da deli sudbinu sa ovdašnjim narodom. Kosovska Mitrovica ima svoj sjaj i dušu, i tako će biti i u narednom periodu” istakao je Spirić .

Usledio je prigodan kulturno-umetnički program u kom su nastupili najmlađi članovi KUD “Kosovski božur”, predškolske ustanove “Danica Jaramaz”, osnovnih škola “Sveti Sava” i “Branko Radičević”, David Marković, Mina Jakšić, Filipa i Lenka, plesna grupa Street dance. Za sve građane obezbeđen je čaj i kuvano vino.

Štand Opštine Kosovska Mitrovica

Manifestacija se održava petu godinu, u organizaciji Privremenog organa Opštine Kososvka Mitrovica.

U okviru obeležavanja Pravoslavne Nove godine, večeras će u Kosovskoj Mitrovici biti održan koncert Biljane Sečivanović i Marka Gačića uz pratnju orkestra Dejana Grujića, a tačno u ponoć građani će uživati u veličanstvenom vatrometu.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još