• Početna>
  • Vesti>

„Gračanica otvorenog srca“ pomaže Neveni iz Lipljana

Po prvi put u Gračanici od njenog osnivanja uoči dočeka pravoslavne Nove godine na Trgu oslobodiocima organizovana je manifestacija “Gračanica otvorenog srca”. Manifestaciju je pored više stotina mališana posetio i predsednik opštine Srđan Popović.

Ove godine Ulica otvorenog srca bila je posvećena projektu “Doktori klovnovi”.

Manifestacija je počela u 16 časova i bila je isključivo humanitarnog karaktera pošto je za cilj imala prikupljanje novčanih sredstava za lečenje Nevene Miljković iz Lipljana, koja je obolela od leukemije.

Doktori klovnovi su podržali i manifestaciju “Gračanica otvorenog srca”, slanjem klovnovskih nosića, koji su se po ceni od 1 evra prodavali na štandu koji je bio postavljen na Trgu oslobodiocima.

U okviru manifestacije održana je i žurka za najmlađe, a mališani su tom prilikom mogli i da se fotografišu sa članovima sastava Tropiko benda.

Istovremeno  deca su mogla i da se fotografišu sa Deda Mrazom ispred panoa koji je tu postavljen od petka.

Manifestaciju Ulica otvorenog srca u Gračanici posetio je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je kazao da je Gračanica danas ponosna jer je ovolika radost među decom ono zbog čega svi treba da živimo i da se borimo.

„Njihova ljubav je najiskrenija bez lažnih osmeha i skrivanja. Sva snaga za koju se borimo danas je ovde sabrana u centru Gračanice. Ovo je naš motiv da stvaramo bolji život za njih. Ovo što smo danas pripremili je samo deo onog što smo uradili i što planiramo da uradimo. Nadam se da ćemo ovom manifestacijom koja ima humanitarni karakter bar malo pomoći Neveni u njenom izlečenju“ kazao je Popović.

Ideja o organizovanju ove manifestacije potekla je od strane zaposlenih u Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu opštine Gračanica, a po ugledu na Ulicu otvorenog srca, koja se tradicionalno, već pola veka održava u Beogradu, 1. januara svake godine.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi meštani i gosti Gračanice otvorenog srca postali su deo humanitarne akcije, koja ima za cilj da Neveni Miljković donese nadu, radost i vrati osmeh na lice.

Gračanica otvorenog srca pretvorena je na par sati u karneval crvenih noseva. Sav prihod od prodaje klovnovskih noseva biće uplaćen na račun za Nevenino lečenje.

Doktorima klovnovima se na organizovanju manifestacije zahvalio i Aleksandar Popović, direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu opštine Gračanica, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još