• Početna>
  • Vesti>

Gradske ulice očišćene delimično,kao i put K.Mitrovica-Zvečan

Talas hladnog vazduha koji dolazi sa severoistoka Evrope doneo je nove snežne padavine koje nisu zaobišle ni Kosovo i Metohiju.

Obilne snežne padavine u pojedinim delovima najveći problem zadaju vozačima.Službe zadužene za čišćenje puteva neprestano su na terenu, a prioritet imaju magistralni putevi.

Regionalni put između Kosovske Mitrovice i Zvečana je očišćen do tz.kapije br.2 , a javna komunalna preduzeća svake godine kažu da to nije nadležnost komunalaca.Tako da smo dobili obećanja da će priteći u pomoć koliko im vreme i mehanizacija budu dozvolili.

Marko Mutavdžić rukovodilac zimske službe održavanja u Zvečanu kaže da su jutros čistili gradske saobraćajnice  i na višim kotama , da soli i rizlr imaju za sada dovoljno i da će dalje pratiti situaciju na terenu.

Radnici JKP”Standard” u Kosovskoj Mitrovici posipaju so i rizlu od sinoć ali zbog kvara na nekim vozilima nisu mogli valjano da raščiste puteve od raskvašenog snega pa to dodatno otežava uslove vožnje, rekao nam je jutros Srđan Vučinić , upravnik  Gradske čistoće u Kosovskoj Mitrovici.Apelovao je na građane da čiste trotoare , ali da sneg ne bacaju na ulice jer to  otežava posao komunalnih službi.

Sneg će ,prema prognozi meteorologa padati čitavog dana  a ekipe se spremaju da deluju u zimskom uslovima na putu. Za sada soli o rizle ima dovoljno.l

Putni pravci u Leposaviću i okolini na vreme su očišćeni i prohodni.

So i rizla su na vreme bačeni i na teritoriji Opštine Gračanica, gde su svi putevi prohodni.

„Svi putevi na teritoriji Opštine Gračanica su prohodni. Na pojedinim deonicama, zbog temperature u minusu so i rizla nisu dovoljno delovali da bi putevi bili sasvim čisti. Takođe smo angažovali i traktor koji čisti lokalne ulice, kao i u Sušici, Badovcu i u ostalim mestima gde kamion ne može da prođe. Spremni smo i za veće padavine, imamo dovoljne količine soli i rizle, pratimo situaciju i po potrebi dodatno angažujemo mehanizaciju”, rekao je Vladica Trajković, direktor Odeljenja javnih službi pri Opštini Gračanica.

U Štrpcu i na Gori većina puteva je očišćena, jedino su neprohodni oni u udaljenim naseljima, navodi RTK2.

Direktor Odeljenja javnih usluga, zaštite i spasavanja pri opštini Štrpce Siniša Budurić rekao je da sneg u opštini Štrpce pada već nekoliko dana, na nekim mestima ga ima i do pola metra.

„U ovom momentu svi lokalni putevi na teritoriji Opštine Štrpce su prohodni i čisti“, rekao je Budurić.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još