Pojašnjenje iz EU u vezi s dijalogom Beograda i Prištine

Politički dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Tu se ni nadalje ništa neće menjati, saopštila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič.

Ona je dodala da je Kancelarija EU za spoljne poslove za sutra, 8. januar, u Brisel pozvala predstavnike prištinskog tima za nastavak dijaloga, izabranog u parlamentu 15. decembra prošle godine, radi konsultacija.

“Dijalog na visokom nivou je između dva predsednika i to se ne menja“, kazala je Kocijančičeva za Radio Slobodna Evropa.

Inače, predstavnici prištinskog tima Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti su već oputovali u Brisel, a prethodno su sa članovima tima održali sastanak u Tirani.

 

Izvor:  RSE/B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."