Vulin: Rama pravi Veliku Albaniju, a Evropa ćuti

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da Evropa i ceo svet ćute na formiranje velike Albanije i prave se da ne vide kakvo se zlo sprema. Velika Albanija se ne može stvoriti, a da ne izazove sukobe na čitavom Balkanu, ne samo sa Srbijom i Srbima, izjavio je ministar.

Odgovarajući na pitanja nopvinara Vulin je rekao da Rama hoće da izbriše granice i sa Crnom Gorom i Makedonijom i sa Grčkom.

“On poručuje da neće biti granica između Albanaca gde god da žive. Tako se pravi velika Albanija”, istakao je ministar Vulin.

Naglasio je da ne može da razume da Evropa ćuti i da ne vidi šta se dešava ili da se pravi da ne vidi.

“Evropa bi morala da progovori. Naš predsednik Vučić nema saveznike u mirovnoj politici koju vodi na Balkanu. On je jedini iskreni balkanski lider kome je zaista stalo do regionalnog mira i stabilnosti, i nijedan drugi, a posebno ne albanski premijer”, naveo je Vulin.

“Ako EU neće da zaustavi veliku Albaniju, ako nas neprekidno stavlja u isti koš mislim da treba da promenimo našu poziciju prema EU i da redefinišemo našu politiku. Ja sam to više puta tražio od predsednika Vučića, nikad me nije podržao, to je naravno njegovo pravo, ali evo i sada tražim da razmislimo kakva nam EU treba, da li nam treba takva EU, da li nam treba takva politika. Do sad nikada nisam imao podršku predsednika Vučića za ovo što govorim, ali na meni je da pitam”, rekao je ministar Vulin.

 

Izvor: RTS / Tanjug / FoNet

Comments

Pročitaj još